Share

Betón , synonymum ultramoderného dizajnu

Betón , synonymum ultramoderného dizajnu

Interiérový dizajn: betón v interiéri
Aj vy túžite po čistej jednoliatej podlahe bez spár?  Alebo hľadáte niečo,  čo dodá  vášmu interiéru  štipku originality, exkluzivity, či vytvorí rafinovaný kontrast?  Odpoveďou by mohol byť starý,  časom overený betón. Medičasom absolvoval dlhú cestu vývoja, počas ktorej sa  z obyčajného stavebného materiálu stal moderný  hight- tech matieriál  s vysokou estetickou hodnotou. A napriek tomu, že ide o betón, nemusí byť iba sivý a chladný.

Moderné  zmesi betónových podláh poslednej generácie ponúkaju okrem skvelých technických  vlastností aj nové povrchové úpravy a farby. To všetko pri zachovaní tradičných predností ako pevnosť, tvárnosť, odolnosť voči oderu a veľkej záťaži, ľahká  pokládka a dlhá životnosť. Betón je dnes jednoducho v kurze, milujú ho architekti, dizajnéri i  fanúškovia  minimalizmu.

Vynikajúci pri rekonštrukcii podlahy

Záujemcov o rekonštrukciu určite poteší,  že najnovšie podlahy, vyrobené  z mikrocementu, sú navrhnuté tak,  aby na vytvorenie celej  povrchovej  vrstvy  stačili  2-3 mm. Vysoká priľnavosť tohoto materiálu dáva možnosť starú podlahu zachovať. Prikryť ju novou vrstvou a tým výrazne skrátiť čas, ale aj náklady na rekonštrukciu. Dizajn tejto ultratenkej vrstvy možno prispôsobiť požiadavkám klienta. Meniť sa dá farba i povrchová úprava (mat, lesk, úprava špachtľou), čo umožňuje vytvoriť podlahu v modernom  minimalisticko štýle, ale aj  hrubší  rustikálny povrch. Farebná škála zahŕňa klasické neutrálne tóny až po výrazné farby, s možnosťou vytvárať  vzory, intarzie a  unikátne chromatické prechody. Keďže betón je pórovitý materiál, na záver je nutné celý produkt impregnovať. Najmodernejšie talianske technológie dnes preferujú úpravu voskom.
Oproti živici je betónová podlaha odolnejšia, pri pokládke sa nevytvrárajú  bubliny, časom nezožltne.  No a z ekologického hľadiska je to prírodnejší, teda zdravší materiál.

interiérový dizajn, betón

Podlaha Isoplam

Betón je dnes je synonymom ultramoderného, rafinovaného dizajnu.  Z vizuálneho hľadiska je jeho najväčšou prednosťou pravdepodobne fakt,  že sa ním dajú vytvoriť veľké sugestívne plochy bez  spár a spojov, čím sa priestor, na veľkú radosť architektov, dizajnériov a milovníkov minimalizmu, opticky nezmenšuje.

 

Viac o betóne v interiéri

 

Share post: